במקומות רבים ורגישים בהם נדרשת אבטחה הדוקה נעשה לרוב שימוש במצלמות במעגל סגור. השימוש במצלמות לא רק שמתריע אלא מהווה כלי יעיל למעקב מתמשך ומתעד של האנשים והמתרחש במקום. בשוק מצלמות האבטחה נעשה כמובן שימוש רחב, בין היתר, גם במצלמות אינפרא אדומות.
מהן מצלמות אינפרא אדומות ומה מייחד אותן ממצלמות אבטחה אחרות?
מצלמות אינפרא אדומות משמשות את צוותי האבטחה לצילום של החללים במקומות אפלים ובשעות הליל. ביכולתה של מצלמת אינפרא אדום "לפענח" את תאורת האינפרא ובכך לספק לצוות האבטחה במקום תמונה בהירה של החלל. בגוף המצלמה עצמה פזורות נוריות אינפרא אדומות אשר מאירות את אזור החלל. האור המוחזר מאותו חלל יוצר בעצם את תמונת הוידיאו במסכי האבטחה.
ככל שבמצלמה יותקנו נוריות אינפרא אדום רבות יותר כך תגדל עוצמת ההארה. עם זאת, החברות המייצרות את אותן מצלמות עוסקות בפיתוח מספר רחב של דגמים, בהן מספר שונה של נוריות אינפרא אדום וזאת בשל הסיבה שיש לקחת בחשבון את גודל החלל ולהתאים לו את מצלמת האינפרא האדום עם מספר הנוריות האופטימלי. את יכולת המצלמות "לראות" בתנאי תאורה נמוכים אנו מודדים ב"לוקסים". ככל שהלוקס נמוך יותר המצלמה תשדר תמונה ברורה יותר.
מצלמות אינפרא אדום מצלמות כמובן גם במשך היום ובמקומות עם תאורה קבועה את המתרחש. בשעות החשיכה ממשיכה המצלמה ביעילותה כשהתמונה שמתקבלת אמנם חדה אך מוצגת לרוב בגווני שחור ולבן.
בשוק האבטחה ניתן ליהנות ממגוון רחוב של מצלמות אינפרא אדומות. מעבר למגוון קיימים מספר סוגים של מצלמות שלכל אחת מאפיינים שונים.
מצלמת IR
מצלמות ה-IR הן המצלמות אינפרא אדום הנפוצות ביותר בשוק המצלמות והן משמשות בתי עסקים וגם ובתים פרטיים. מצלמות ה-IR מייצרות וידאו ברזולוציה גבוהה במיוחד בשעות היום. במקרים ובהם בחלל קיים אור חלש או כשאין כל מקור אור ה-IR הן המומלצות ביותר לשימוש. עמידותן של המצלמות גבוהה והן מסוגלות לעמוד בתנאי חום וקור קיצוניים כשבנוסף הן חסינות מים, מה שמאפשר התקנתן גם בחופי רחצה, מרחצאות, בריכות, חצרות ועוד.
מצלמת כיפה
בסוג זה של מצלמות מתאפשר ליצור זום אין. ניתן למצוא כיפות אינפרא אדומות שונות – כיפות פנימיות, חיצוניות, כאלו החסינות לוונדליזם, כיפות שליטה בזום, כיפות DOME (הדגם הקלאסי) ואף מצלמות כיפה בעלות כיסוי חיצוני הנחשבות לקשות לאיתור ומהוות בעצם מצלמות אבטחה מוסוות. אלו לרוב ישמשו, למשל, מעקב אחר עובדים ולקוחות בכדי למנוע גניבות של סחורה.
מצלמת צינור
מצלמת הצינור משמש לרוב לשימוש חיצוני ולכן בנויות מחומרים קשיחים בכדי למנוע ונדליזם. צורת המצלמה כצינור מאפשרת בעצם הזזה שלה בצורה ידנית. מצלמת הצינור הקלאסית נקראית BULLET והן השמישות יותר. קיימות כמובן מצלמות בעלות צינור ארוך יותר המאפשר פוזיציות שונות של המצלמה כלפי חוץ.
מצלמת גוף
מצלמה גוף, אשר מכונה BOX בעגה המקצועית, נראית כתיבה ומשמשת לצילום פנים וחוץ. למצלמה "בית מצלמה" המשמש למיגונה. את מצלמות הגוף נראה יותר במקומות כמו בנקים, סופרמרקטים, חנויות ושאר בתי עסק. אלו משמשות, שנוסף ליכולת האינפרא אדום, גם לאזור הקופות הרושמות עבור זיהוי שטרות ופנים.
מצלמת PTZ
מצלמת PTZ נשלטת על ידי DVR (מקליט וידאו דיגיטלי – Digital Video Recorder) שלו מערכת הקלטה עצמאית בעלת כרטיס הקלטה כשהקלטת הוידיאו נעשית לרוב על גבי דיסק קשיח. הדבר מאפשר צפייה ממרחק רב תוך יכולתה של המצלמה להסתובב כמעט לכל זווית. יכולת זאת וחדות מצלמת ה-PTZ מאפשרת התמקדות על לוחיות רישוי של רכבים ואף על פניהם של אנשים ממרחק רב. את המצלמה ניתן לתכנת בביצוע "סיורים" קבועים בחלל ומקומות בהם לא אמורה להית תנועה, למשל. לרוב, ניתקל במצלמות מסוג זה בשדות תעופה רחבים, בתי חולים, חנויות כלבו, חניונים ועוד.
מצלמת ה-PTZ נחשבת לסוג היקר של מצלמות האינפרא אדום בשוק האבטחה. מחירן ההתחלתי כיום הוא 2,700 ₪ כשיש לקחת בחשבון שגם התקנתן יש ורצוי שתיעשה על ידי אנשי מקצוע.