לקדמה הטכנולוגית השפעה רחבה ועצומה במגוון תחומים בחיינו. בתחום הביטחון והאבטחה נהנים אנשי המקצוע מעזרים אלקטרוניים רבים וטובים שמשפרים ומייעלים את יכולת האבטחה.
אין כיום כמעט חברות אבטחה שלא מציעות בין שירותיהן התקנת מצלמות במעגל סגור. המצלמות הפכו כבר לפני שנים לכלי אבטחה יעיל, הן ביכולת לתעד בזמן אמת את המתרחש במרחב המאובטח והן באפשרות הקלטת המתרחש וחזרה לאירועים שצולמו, ניתוחם, ושימוש בהם כראייה עבור כוחות ביטחון בדיונים משפטיים.
על אף השימוש הרחב שנעשה במצלמות אבטחה מזה שנים, קרו מקרים ובהם הימצאותן של המצלמות במקום לא הספיקה והן לא יכלו להיות לעזר. אחת הסיבות העיקריות נוגעת לעובדה שבמקרים רבים היה מדובר במצלמות אבטחה בעלות רזולוציה נמוכה שלא אפשרו להביא לזיהוי ודאי של האנשים שנטלו חלק באירוע בטחוני. במקרים אחרים, אותן מצלמות לא יכלו לספק כיסוי מלא של המרחב הביטחוני בשל אילוצים טכנולוגיים אחרים, או שחלקן לא פעלו בשל עמידות נמוכה, ועוד סיבות שונות ומגוונות.
החידושים ושיפור היכולות בתחום האבטחה חלו במקביל להתקדמות טכנולוגית יוצאת דופן בכל הנוגע לעולם הצילום, ובה גם חידושים הנוגעים למצלמות אבטחה.
מה מאפשרות מצלמות האבטחה החדשות?
אחד מהחידושים היותר משמעותיים נוגע לעובדה שכיום רובן הגדול של מצלמות האבטחה עובד באמצעות תקשורת IP. הדבר מאפשר את חיבורן של המצלמות לרשת האינטרנט, ועל ידי כך – לצפות במתרחש בזמן אמת מכל מכשיר גלישה ומכל מקום בעולם. חיבור רשת מצלמות האבטחה בתקשורת IP לרוב תהיה מבוססת על חיבור אלחוטי דרך אחת חברות הסלולר או ב-WiFi. עובדה זו פוטרת אותנו מן הצורך בכבילת רשת המצלמות ברשת Ethernet (טכנולוגיה לתקשורת נתונים ברשתות מחשבים מקומיות) או ברשת קואקס, המחייבת חיבור פיזי של כבלים לכל מצלמה במרחב, דבר שיכול לגרום להתקנת מצלמות בנקודות פחות אסטרטגיות ויעילות בשל אילוצים טכניים ומבניים.
חידושים נוספים למצלמות אבטחה נוגעים לעובדה שכיום ניתן ליהנות ממצלמות בעלות רזולוציה איכותית יותר המאפשרות זיהוי פנים ביתר קלות וכמובן זיהוי ברור יותר של המתרחש באזור. אם בעבר רוב מצלמות האבטחה היו מבוססות על טכנולוגיית ה-SD (רזולוציית ההפרדה הסטנדרטית), שלה רזולוציה נמוכה ולא מספקת, כיום נהנים בתחום האבטחה ממצלמות אבטחה בסטנדרט מינימלי של מצלמות HD (High Definition). לאלו איכות תצוגה הגבוהה מ־480 קווים אופקיים (לפי תקן אמריקאי), והיא מצוייה כיום במקלטי הטלוויזיה הנמכרים בשוק. בימינו קיימת אף אפשרות לרכישה של מצלמות אבטחה בעלות האיכות המירבית של 4K. מעבר לאיכות תמונה ברמה הגבוהה ביותר, למצלמות יכולת מעקב וצפייה גם בעלטה מוחלטת, הן בעלות מיקרופון מובנה ומגיעות במספר גדלים וצורות (כיפה, צינור, מוסתרות, נחש, PTZ ועוד). כך מתאפשרת התאמתן המיטבית לתנאי החלל והמבנה.
בנוסף לשיפור משמעותי בכל הנוגע למערך התקשורת של המצלמות ולשיפור ברזולוציות ניתן ליהנות כיום ממצלמות "חכמות", שביכולתן להעניק לצוות אבטחה פרמטרים ומידע בזמן אמת. מצלמות האבטחה ה"חכמות" מאפשרות זיהוי פנים ואיתור חשודים, מעקב אחר חשודים, ספירת אנשים בתא שטח מוגדר, זיהוי מספרי רכבים, ספירת רכבים נכנסים ויוצאים, זיהוי בתי עסקים, זיהוי נהגים, "ניקוי" של צילום ממוסך וזיהוי פרטים בו, יכולת להתמודד עם תנאי מזג אוויר קשים ומשתנים, איתור חפצים חשודים ועוד.
חשוב כמובן לדעת ולהכיר בעובדה שניצול הטכנולוגיה המתקדמת של מצלמות האבטחה טומנת בחובה הוצאות כספיות לא מבוטלות, כמו גם מחייבת שימוש בכח אדם מיומן. לכל חברת אבטחה ויועצי ביטחון הציפייה לדעת אילו חידושים טכנולוגיים רלוונטיים ואיפה כדאי להשקיע יותר בחידוש מסוים לעומת אחר שיכול להיות רלוונטי פחות.
**זקוקים ליעוץ ביטחוני בנושא מצלמות אבטחה? מוזמנים לפנות אלינו בכל עת!