בטרם בוחרות חברות וארגונים בהקמת מערך אבטחה פיזי (ודיגיטלי), ישנו כמובן הצורך לבחון לעומק את הצרכים הביטחוניים הרלוונטיים ואת אסטרטגיית הביטחון וזאת בכדי ליהנות ממערך אבטחה מיטבי, יעיל וחסכוני.
חברות וארגונים רבים פונים לחברות אבטחה ואף לחברות המתמחות בהענקת ייעוץ בטחוני מקיף. אלו, ובהן ארקס אבטחה, מעניקות חוות דעת מקצועית בהתאם לתנאים הקיימים ומייעצים באלו כלים ודרכים חשוב להשתמש על מנת להעניק לכל מסגרת את מעגלי האבטחה המתאימים לה ורק לה.
בכל הנוגע למערך הפיזי של האבטחה, ברוב המקרים תגלו שכל חברה בתחום המייעצת לכם בנושא תבסס את מערך האבטחה על בסיס של חמישה מעגלים – המעגל הראשון הוא החיצוני ביותר וכולל בתוכו שערים היקפיים, שערים להולכי רגל, גדרות, חניונים, תאורה חיצונית, עמדות אבטחה קדמיות, מערכות אזעקה וניטור ועוד. המעגל השני נכנס פנימה וכולל בתוכו דלפק קבלה, מערכת מצלמות במעגל סגור, מתחם המשרדים, קוראי כרטיסים לעובדים ולמבקרים במקום, מערכות אזעקה ועוד. המעגל השלישי כולל כבר את אולמות הייצור, מעבדות ושאר חללי העבודה כשהמעבר למעגל הרביעי חבוי יותר וכולל את הכספות ומידור בין כל מחלקה ומחלקה. לבסוף אנו מגיעים לחדר הבקרה הביטחוני שעוקב ומתצפת על שאר המעגלים בזמן אמת ואמור להיות המקור למענה ראשוני ומידי בכל התפתחות.
ניתן לחלק כיום את הייעוץ הביטחוני לשלושה שלבים עיקריים:
אפיון וניתוח המצב הקיים וגיבוש מודל עבודה להמשך
יועצי אבטחה המגיעים לארגון שבו כבר קיים מערך אבטחה לאורך זמן ממושך, יחלו קודם כל במבדקים ובסקרי סיכונים. אלו מאפשרים זיהוי פערים שהתפתחו עם השנים, סיכוני, איומים וכשלים מבניים שנוצרו ומהווים נקודות תורפה שיש לתת להן מענה. נקודות תורפה אלו יכולות להביא את הארגון לגניבה של ציוד ומידע קריטי, חבלה ברכוש ובנפש ועוד.
בתום סיום הליך המבדקים וסקרי סיכונים בוחנים יועצי הביטחון יחד עם קברניטי הארגון מהם צרכי הארגון ואת המענה, הן לצרכיו הקיימים והן לליקויים שהתגלו בבדיקות. באופן טבעי נלקחים בחשבון אילו סיכונים קריטיים וחשובים יותר למענה וזאת בהתאם לתקציב הביטחון העומד לארגון.
תכנון אסטרטגי של מערך
הביטחון
בשלב זה יועצי הביטחון בונים תוכנית רחבת היקפית שכל מטרתה היא במתן מענה רחב, כולל, מהיר ויעיל למערך האבטחה במקום ובו גם החידושים שאמורים לתת מענה מעשי לאותם פערים וכשלים שנתגלו בשלב הקודם. התכנון בשלב זה מתבסס על תוכנית ארוכת שנים שבאה ליצור מערך אבטחה יעיל ואמיד ומצד שני כזה שיודע לתת מענה למשתנים ולדינמיות של הארגון.
הקמת מערך הביטחון וליוויו
לאחר שהתגלו וסומנו הליקויים ולאחר שנבנתה תוכנית רחבת היקף על בסיס אותם ליקויים הגיע השלב המעניין והפורה ביותר מבין השלושה – שלב הקמת תוכנית הביטחון בפועל ויישומה בשטח. הקמת מערך הביטחון החדש תתבסס על מספר מאפיינים ואופנים הכוללים בניית נהלים נוקשים ומערכי הכשרה תקופתיים, קביעה של מדיניות ביטחון המקבילה למדיניות הארגון, קביעת נהלי עבודה הכוללים בתוכם אימוץ הגדרות ושפה משותפת לכל אלו הלוקחים חלק במערך הביטחון, בניית שיעורי הדרכה והכשרה הנגזרים מאותה מדיניות שנקבעה, ביצוע תרגולים של מערך הביטחון בשטח, פיקוח מתמיד על מערך התפעול והמערך הטכנולוגי ועוד.
חשוב לדעת ולהכיר שהטמעת השינויים הרבים שנגזרו מתוך אותו ייעוץ ביטחוני יש ויהיו מאתגרים וקשים לעיכול ויישום הן לקברניטי הארגון והן לצוות האבטחה במקום. כמו בכל תהליך מתפתח חשוב לתת לאותם רעיונות חדשים את הזמן להיבנות ולהיטמע לאורך זמן וזאת בכדי להבטיח עתיד בטוח יותר לכל חברה וארגון שהביע עניין בייעוץ ביטחוני.
ארקס אבטחה עוסקת במתן ייעוץ בטחוני עבור לקוחות מכל מגזרי המשק – פרטי ומוסדי, ומספקת שירות אסטרטגי ומעשי כאחד. מומנים ליצור עמנו קשר בכל עת לקבלת ייעוץ בטחוני מקיף.